
Elkészítési idő kb. 30 perc (darálással együtt) + sütési idő kb.: 45 perc Mérőeszközöm egy 2,5 dl. bögre volt.
Hozzávalók egy kis tepsire:
- 1 bögre mandula
- 1 bögre nyers mogyoró
- 1 bögre kukorica liszt
- kb. 1 bögre tiszta víz
- 3-4 evőkanál bio kakaópor
- 9-10 evőkanál xilit vagy méz
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 bögre extra szűz olíva olaj
- 10 dkg min. 70%-os étcsoki
- 1 mk. fahéj
- 1 mk. gyömbér
- kb: 30-35 szem eper
Elkészítés:
- Az olajosmagvakat ledaráltam. A fahéjat megőröltem, a 1/2 ujjnyi friss gyömbért megpucoltam, lereszeltem.
- A sütőt 180 fokra előkészítettem.
- Az összes száraz hozzávalót összekevertem egy tálban, hozzáöntöttem az olajat és a vizet. Meg lehet próbálni esetleg víz helyett növényi tejjel is. Piskóta sűrűségű tésztát kaptam.
- A végén a csokit beletördeltem.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem a tésztát.
- Az epret megpucoltam, kettévágtam és egy kis kukorica lisztbe megforgattam. Szépen sorban rárakosgattam a tésztára. Eper helyett szerintem bármilyen gyümölcs jó.
Epres-csokis-zabpelyhes muffin

Hozzávalók:
- 20 dkg teljeskiörlésű liszt (én 10 dkg teljeskiörlésű fehéret használtam vegyesen 10 dkg zabliszttel, szerintem a tönköly is megteszi, aki azt szereti)
- 15 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg eper (eperszezon után használhatunk mindig az idénynek megfelelő gyümit is akár)
- 5 dkg jó minőségű étcsoki apróra vágva
- 10 dkg kókuszzsír vagy vaj
- 2 bio tojás
- 2,5 - 3 dl növényi tej (kókusztejjel isteni) - 2-3 evőkanál méz
- 1-2 evőkanál egészséges édesítő, ki mit használ (nádcukor, méz, juharszirup, stevia...) - opcionális, vagy el is lehet hagyni, elég a méz és az eper, főleg ha az eper magában is elég édes)
- fél csomag sütőpor vagy 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna (én utóbbit használtam és gyönyörűen feljött)
Elkészítése: (Roppant egyszerű
)
- Sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
- A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
- A kókuszzsírt felverjük a mézzel, cukorral vagy az édesítővel, amit használunk. Majd hozzáadjuk a tojást, azt is jól elkeverjük, majd a tejet.
- A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokidarabokat és az epret.( Az epret is felvágtam, ami nagyobb volt, hogy mindenhova jusson.)
- Kapszlikkal megtöltött muffinformába kanalazzuk.
- Tetejére egy-egy szem epret még tehetünk, gusztusosabban néz ki úgy.

- 20 percig sütjük, de nézegessük közben ahoyg szép arany színűre pirul. A látvány sem utolsó! Az íze pedig.....
Jó étvágyat hozzá! 